Matematik

Hjælp

06. december 2013 af 787 (Slettet)

Hej :)

Er der nogen der kan hjælpe mig med de her 2 opgave . Den første opgave ved jeg godt at man skal bruge cirklensligning som er : (x-a)2+(y-b)2=r2 , men jeg ved ikke hvad er koordinaterne til det

opgave 1 lyder sådan : 1.Bestem cirklens ligning for vejbanens inderste cirkel, hvis koordinatsystemet anbringes i rundkørslens midte.

opgave 2 : Bestem cirklens ligning for den yderste cirkel, der går igennem punkterne A (3,38) og B (26,25) i det indlagte koordinatsystem.

håber at der er nogen der kan hjælpe mig med det , mange tak :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Hvis koordinatsystemet anbringes i rundkørslens midte, har cirklen centrum i (0,0) og radius r = 15m .

2. Man kender de to punkter A og B på den ydre cirkel, hvis radius er r = 25m . Man kan derfor bestemme centrums koordinater.


Svar #2
06. december 2013 af 787 (Slettet)

opgave 1 : Bliver det sådan ?? : (x-0)2 +(y-0)2 = 15 m

opgave 2 : Først har jeg brugt cirklens ligning og sætter kordinaterne af A og B ind i cirklens ligning:
Da jeg kender koordinaterne til x og y sætter jeg dem ind i ligningen og mangler så kun a og b som
er cirklens midtpunk, hvordan man kan finde a og b ??

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

opgave 1: Ikke helt. Højresiden er r2 . Reducer ligningen, så den bliver lidt pænere.

opgave 2. De to punkter giver to ligninger til bestemmelse af centrums koordinater (a,b).


Svar #4
06. december 2013 af 787 (Slettet)

Jeg forstår ikke noget af det du siger nu :( kan du ikke bare sige hvad bliver det til så kan jeg forstår hvad er det du har gjort , istedet for at jeg sidder nu og gætte


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er givet de to punkter A(3,38) og B(26,25) på en cirkel med radius 25. Man indsætter dem i cirklens ligning

(x - a)2 + (y - b)2 = 252 ,

og få da de to ligninger

(3 - a)2 + (38 - b)2 = 252

(26 - a)2 + (25 - b)2 = 252

der så løses som et system af to ligninger. Trækker man de to ligninger fra hinanden, får man en ligning, der udtrykker, at centrum ligger på midtnormalen for liniestykket AB. Centrum er så et af de to punkter på denne midtnormal, der ligger i afstanden 25m fra både A og B. Man vælger det punkt af de to, hvis y-koordinat er større end y-koordinaten for A.


Svar #6
06. december 2013 af 787 (Slettet)

super :) hvad med opgave 1 ?

opgave 3

Hvor lang tid vil det tage at køre en hel tur midt i rundkørslen med en anbefalet max hastighed på 30 km/t?

kan du hjælpe mig med den også ?

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Forstod du ikke forklaringen i #3?

opgave 1: Ikke helt. Højresiden er r2 . Reducer ligningen, så den bliver lidt pænere. Ligningen er

x2 + y2 = 152 = 225 .

opgave 3. Beregn omkredsen s af rundkørslen og beregn så tiden t af

v = s / t

Man kender s og v.


Svar #8
06. december 2013 af 787 (Slettet)

Hvor kommer det 225 ? fra

skal man så sige at v * s = t ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det kommer fra

152 = 225

som vist i #7.

Man isolerer t af ligningen

v = s / t .

Gang med t og divider med v .


Svar #10
07. december 2013 af 787 (Slettet)

Hej :9

Kender vi S er det ikke sekunder ?

hvad med V , hvad er det ?

opgave 4

Bestem koordinaterne til punkterne C og D, når det gives, at vejen "Kalundborgvejen" møder rundkørslen symmetrisk fra B til D. Vinklen imellem de to veje er 91 grader. Bestem herefter vinklen imellem de 2 tangenter til cirklen i punkterne A og C samt B og D.  

kan du hjælpe mig med den opgave også , da den er svært at forstår

igen , og igen 100000000 tak for hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

s er vejlængden, dvs. længden af turen rundt i rundkørslen. v er hastigheden 30km/t .

Hvad forstår du ikke ved det sidste spm med punkterne C og D?


Svar #12
07. december 2013 af 787 (Slettet)

Vej længden har kender vi det ?

opgave 4

Jeg kender godt måden til at finde Hældningskoefficienten på , men hvad er det ellers jeg kan bruge ?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Vejlængden er jo rundkørslens omkreds.

Bestem retningsvinklen for punktet A med hensyn til origo O i cirklens centrum. Læg 91º til og bestem så punktet C. Punktet D er spejlbilledet af punktet B i linien OC, hvor O er cirklens centrum.


Svar #14
07. december 2013 af 787 (Slettet)

kan du forklarer til mig opgave 4 mere tydeligt / forståligt ,

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Lad koordinatsystemets begyndelsespunkt være K(0,0) og lad cirklens centrum være O. Koordinaterne for O har du bestemt i et tidligere spm. Ethvert punkt P på cirklen, der indeholder punkterne A, B, C og D har da formen

KP = KO + r·[cos(t) , sin(t)] 

hvor r = 25m er cirklens radius.

Har man bestemt parameterværdien tA for punktet A, har man da

KD = KO + r·[cos(tA+91º) , sin(tA+91º)]


Svar #16
07. december 2013 af 787 (Slettet)

Er den her formel er svaret ? KD=KO+r*[cos(tA+91),sin(TA+91)]

tak


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Den er en hjælp til at beregne koordinatsættet for D.


Svar #18
07. december 2013 af 787 (Slettet)

Det er faktisk mærkelig at man får aldrig en forklaring om det her i skolen , også skal man beregne det , også afleverer det :(

please kan du beregne / forklarere det step by step så kan jeg forstår det , også lave den

mange tak


Svar #19
07. december 2013 af 787 (Slettet)

Nu forstår jeg det 1000000000 tak for hjælp , jeg har lige forkuseret på det mange tak for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Jeg har ingen anelse om, hvad dine forudsætninger er. Din profil eller pgavetrådens niveauangivelse giver ingen hjælp i den retning.

Du kan også bestemme punktet C på cirklen sådan, at vinklen mellem vektorerne OA og OC er 91º .


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.