Matematik

Sandsynlighedsregning og Kombinatorik - MAT A

07. december 2013 af Thomassas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Spg. 1:
4 kort trækkes ud af et spil kort. Hvad er sandsynlighed for ingen billedkort med kun 3 farver vist?

Spg 2:

3 Terninger kastes, hvis øjensum er lig 15 vinder man 500 kr. Hvad bør prisen være for at spille?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2013 af Krabasken (Slettet)

1) Hvad menes der med "3 farver vist" - ?

2)

663

654

645

636

564

555

546

555

564

465

456

366

12 gunstige ud af 3^3 (=27) - altså 12/27 chance for gevinst

Pris 12/27 * 500 pr. kast = 222,22


Svar #2
07. december 2013 af Thomassas (Slettet)

At der kun er 3 ud af de 4 forskellige kulører der fremtræder. Altså kun ruder, spar, klør fx samtidig med ingen billedkort.

Kan du forklare lidt mere til det du har skrevet?


Svar #3
07. december 2013 af Thomassas (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Jeg har først oplistet de kombinationer, der giver 15 øjne tilsammen:

663 - 654 - 645 - 636 - 564 - 555 - 546 - 555 - 564 - 465 - 456 - 366    ialt 12

ud af 33 = 27 mulige

Chancen for gevinst i hvert kast er altså 12/27 (=4/9)

og følgelig må prisen for et kast være 4/9 * 500 kr. = 222,22 kr.

:-)


Svar #5
08. december 2013 af Thomassas (Slettet)

Jeg glemte at sige at det skulle være 15 eller derover - undskyld :(
Man kan vel så kombinere på flere måder?
Altså 456 kan man kombinere på 6 forskellige måder.
556 på 3 forskellige måder. 
663 også 3
555 på 1
666 på 1 
osv.
Hvad bør det så give?


Svar #6
08. december 2013 af Thomassas (Slettet)

Og er udfaldsrummet ikke fra 1-6? Bør det ikke være 6^3?


Svar #7
17. december 2013 af Thomassas (Slettet)

bump


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning og Kombinatorik - MAT A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.