Matematik

Ukendt startværdi og Sandsynlighed

09. december 2013 af Emiliejdk (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg har en matematik aflevering for til imorgen og er lidt i tvivl om to opgaver..

Den første omhandler sandsynlighed:

En europæisk roulette består af 37 felter - 18 sorte og 18 røde samt et grønt felt (nul). Man kan satse på forskellige kombinationer - f.eks. rød eller sort eller enkelt numre. Hvis man vinder udbetales 36 gange det man satsede divideret med antallet af felter som man kunne vinde på - satser man f.eks. på sort med 10 kr. og vinder, får man 36*10/18 kr. udbetalt. Indsatsen beholder kasinoet. Hvis kuglen lander i nul, taber alle spillere deres indsats. 

Opgaven lyder: Beregn sandsynligheden for at man vinder mindst én gang, hvis man tre gange i træk satser på 'ulige'.?'

Den anden opgave omhandler ukendt startværdi:

a)Julie køber en ny bluse. Den er nedsat 20% og koster nu 120 kroner. Hvad kostede den før?

b)Prisen på blusen er med moms. Hvad er prisen før moms? (den nedsatte pris)

Modtager gerne hjælp hurtigst muligt, på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af Simonatra (Slettet)

vi ved at vi har 18 lige, og 18 ulige på 37 felter, sidste tæller som et nul felt, altså er sandsynligheden for ulige = med 18/37 = 48,65%, vi ved vi tester det 3 gange, og vi vil gerne vinde 1 gang, det kan vi stille op som en funktion. (binominal fordeling)

Vundet(1) = 0,4865^1(1-0,4865)^(3-1)=0,128

det skal vi så have ganget med vores sandsynligheds masse funktion som er n!/(k!(k-n)!)

n er vores antal forsøg, og k er vores mængde successer, 3!/(2!(3-2)!) = 3

ganget sammen 3*0,128=38,4844%

(er det her virkelig 7 klasses stof?)

b)

120*1,2=144kr.

du gange med 120%, og så kommer du frem til dit udgangspunkt.

moms er 25%

120kr / 1,25 = 96 kr.

Håber det hjalp.

Mvh.

Simon


Skriv et svar til: Ukendt startværdi og Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.