Matematik

Talfølge

09. december 2013 af Hansijensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan finder man formlen for talfølgen an=(1,-1,-1,1,1,-1-1,...)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af peter lind

Der skiftes fortegn hver anden trin frem


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

an = (-1)n+1 

forudsat, at den viste følge starter med n = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af Krabasken (Slettet)

- Men det passer fx. ikke med 3. led:

(-1)4 er da 1

mens tredie led i talfølgen er -1

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, jeg havde overset, at det var en fortsættelse af denne opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1419068

Man kan så opstille formlen for determinanterne

Dn = (-1)[n/2] ,

hvor [n/2] betegner den hele del af n/2 .


Skriv et svar til: Talfølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.