Matematik

Matrix Ligningssystem

10. december 2013 af Mixzo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg vil gerne løse ligningssystemet:

2x-3y+z=8
x+2y-z=-1
2x+3y+2z=3

Som matrix via række eliminination (tror jeg det hedder) og række operationerne. Men jeg bliver ved med at få det forkerte resultat.
Resultatet skal være x=2, y=-1 og z=1

Jeg er helt ny til det, og jeg synes det er svært at overskue hvilke pladser man skal sørge for at få til at give henholdsvis 0 og 1 først.

Hvad gør jeg mon galt?


Svar #1
10. december 2013 af Mixzo (Slettet)

Umiddelbart skulle jeg mene, at jeg er med så langt her, men efter dette går det galt. 
Hvad skal jeg nu? Og har jeg gjort noget forkert allerede nu?

Se dokumentet.

Vedhæftet fil:Ligningssystemet.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) I + II :       3x -y = 7
b) -I + II + III: x + 8y = -6
-----------------------------------
a) - 3·b)            -25y = 25
                            y = -1
                     x = -6 -8y = 2
                     z = x +2y +1 = 1


Svar #3
10. december 2013 af Mixzo (Slettet)

#2 Tak Andersen

Jeg er helt med på hvad du laver, men må man godt gøre disse ting i matrixregning?

Jeg har disse 3 rækkeoperationer, som jeg skal bruge:
R1: Ombytning af to rækker
R2: Multiplikation af en række med et tal forskelligt fra 0
R3: Addition af et multiplum af en række til en af de øvrige rækker.

Hvis man må, hvordan ved du så hvad du skal gøre først?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Instruktionerne i #2 er jo sådan set rækkeoperationer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2013 af PeterValberg

se eventuelt [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matrix Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.