Matematik

Ligebenet trekant

10. december 2013 af Caspar05 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg kan ikke rigtig finde ud af følgende opgave:

Angiv sidelængder og vinkelmål for en ligebenet trekant med et areal på 32.000m2.

Jeg håber du kan hjælpe mig :)

Mvh. Caspar


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2013 af peter lind

Lav en tegning. kald sidelængden x. Find højden i trekanten Brug at ½*h*grundlinje er arealet


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2013 af PeterValberg

Hvis der er "frit valg", bare det er en ligebenet trekant, så
vil det da være nemmest, hvis du lader den være retvinklet.
De to kateter lader du være lige lange (derfor ligebenet).

Arealet af denne trekant:  TABC = (1/2)·a·b   hvor a = b

du kender arealet og kan nu let bestemme kateternes længde.

Da trekanten er retvinklet (C = 90º), vil vinkel A = B = (180-90)/2 = 45º

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2013 af peter lind

#2 Det er en ligebenet trekant ikke en retvinklet trekant


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2013 af PeterValberg

en retvinklet trekant kan vel i princippet også være ligebenet, ikke sandt ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
10. december 2013 af Caspar05 (Slettet)

Mange tak for hjælpen Peter Valberg :)


Skriv et svar til: Ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.