Matematik

Er i krise!

11. december 2013 af fiefranck (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået følgende spørgsmål, som jeg skal op og vise på tavlen i morgen. Har derfor brug for hjælp!

Skriv nedenstående udtryk på formen b*a^x

√9a*^3√a/^4√a


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af PeterValberg

Kan du prøve at skrive udtrykket igen med parenteser eller uploade et billede af opgaven ?

det er ikke til at afgøre, hvad udtrykket er, sådan som det er skerevet i ovenstående

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2013 af PeterValberg

er det ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2013 af hesch (Slettet)

Skal det forstås som:

√9a * 3√a / 4√a  ?


Svar #4
11. december 2013 af fiefranck (Slettet)

Ja  #3, det var lidt besværligt at skrive den ind. Prøvede at vedhæfte et billede, men så teknisk er jeg åbenbart ikke :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2013 af hesch (Slettet)

#3:  I så fald finder du:

3*( a0,5 * a0,333333 / a0,25 ) = 3*a(0,5+0,333333-0,25)

(    √9a = 3√a = 3*a0,5   )


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2013 af hesch (Slettet)

#4:  Du skriver hævet skrift ved:

Tryk på knappen " x2 ",  skriv "hævet skrift", tryk på knappen " x2 " igen, skriv videre, nu med normal skrift.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2013 af PeterValberg

√(9a) · 3√a / 4√a = √9·√a·a(1/3)·a(-1/4) = 3·a(1/2)·a(1/3)·a(-1/4) = 3·a(1/2+1/3-1/4) = 3·a(7/12)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
11. december 2013 af fiefranck (Slettet)

Hvad hedder regnereglen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2013 af PeterValberg

Der er anvendte flere :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2013 af hesch (Slettet)

Potensregneregler:

n√a  = a( 1/n )      og

an * am = a( n+m )     og

an / am = a( n-m )    


Svar #11
11. december 2013 af fiefranck (Slettet)

Hvordan er de anvendt? Undskyld, men skal virkelig have det skåret ud i pap. Er så nervøs for at skulle fremlægge det mundtligt på klassen


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. december 2013 af PeterValberg

... 

... 

... 

(fed) 

√(9a) · 3√a4√a√9·√a·a(1/3)·a(-1/4) = 3·a(1/2)·a(1/3)·a(-1/4) = 3·a(1/2+1/3-1/4) = 3·a(7/12)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. december 2013 af hesch (Slettet)

#12:  Ja, vi mangler een her på portalen, der kan købe flere "tusser" hjem, når vi er løbet tør for farver.   :)


Svar #14
11. december 2013 af fiefranck (Slettet)

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. december 2013 af PeterValberg

#13 Vi kan da spørge supporten om flere farver, - det gør jeg med det samme :-)

------ Done :-) 

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. december 2013 af hesch (Slettet)

#15:   Tilføjelse til LINK.


Skriv et svar til: Er i krise!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.