Matematik

opg 5.017, 5.033, og 5.054

13. november 2005 af hardworkingstudent (Slettet)
Hej,
håber at der er en venlig sjæl der vil hjælpe mig med disse tre opgaver.
Opg 5.017:
En funktion f er bestemt ved
f(x)=2*3^x+5
Grafen for f skærer koordinatsystemets andenakse i et punkt P.
Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet P.
Grafen for f har en tangent, hvis hældningskoefficient er 4.
Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for denne tangent.

Opg 5.033:
En funktion f er givet ved
f(x)=x^2(1-x)^9, x er element i [0;1].
Beregn størsteværdien for f.

Opg 5.054:
En funktion f er bestemt ved
f(x)=1/1+e^-x, x er element i mængden af reelle tal.

Håber I vil hjælpe.
God søndag:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2005 af allan_sim

#0.
Forklar først hvor langt du selv er nået eller hvad du specifikt har problemer med.
Hvad spørges der i øvrigt om i 5.054?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2005 af allan_sim

#0.
Forklar først hvor langt du selv er nået eller hvad du specifikt har problemer med.
Hvad spørges der i øvrigt om i 5.054?

Svar #3
13. november 2005 af hardworkingstudent (Slettet)

hov, undskyld. I 5.054 skal man gøre rede for, at f er voksende.
Jamen jeg er slet ik kommet nogen vegne.. jeg har boet 4 år i udelandet og er lige flyttet tilbage til Danmark så jeg har haft noget helt andet matematik og forstår ingenting af alt det her. Det meget ærgeligt.. jeg for noget ekstrahjælp men det hjælper ikke rigtigt når jeg er flere år bagud:( og blækregninger skal jo laves på en eller anden måde.. der er selvfølgelig nogle af de andre opgaver jeg godt selv kan lave men lige det der der er jeg godt nok blank..

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2005 af E=m*c^2 (Slettet)

----------------
Opg 5.033:
En funktion f er givet ved
f(x)=x^2(1-x)^9, x er element i [0;1].
Beregn størsteværdien for f
----------------------------
Start med at finde f`(x)
så kan du muligvis finde monotoniforholdene for den og dermed kan du så se hvor f(x) har størsteværdi og så skal de bare finde f(størsteværdien)

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2005 af E=m*c^2 (Slettet)

---------------------
Opg 5.017:
En funktion f er bestemt ved
f(x)=2*3^x+5
Grafen for f skærer koordinatsystemets andenakse i et punkt P.
Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet P.
Grafen for f har en tangent, hvis hældningskoefficient er 4.
Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for denne tangent.
--------------------
Du skal starte med at finde skærningspunktet med koordinatsystemets andenakse det gør du ved at sige x=0 og indsætter ind i funktionen.
Der med har du fundet koordinaterne for P som er (0,y)hvor du har fundet y.
så har du en formel som lyder sådan her.
y(x)=f(xo)+f`(xo)(x-xo)

punktet P behøver du selt ikke at finde da du ved at den skærer i x=0

så kan du vist går i gang med noget af den lektie!

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Funktionen i opgave 5.054 må være

f(x) = 1/(1 + e^(-x))

Den i det første indlæg opskrevne funktion er ikke voksende.

//Epsilon

Skriv et svar til: opg 5.017, 5.033, og 5.054

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.