Matematik

reducering

11. december 2013 af samsamsamsam (Slettet)

-√x/x^2 + x^-1/(2·√x)
 

Vil I hjælpe mig med at reducere dette udtryk?

Har prøvet lidt selv:

 -√x/x^2 + x^-1/(2·√x)

= -x^(3/2)+1/(2*x^(3/2))

men kan ikke reducere videre


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skriv hvert led med eksponenter:

-x1/2·x-2 + (1/2)·x-1·x-1/2 = -x-3/2 + (1/2)·x-3/2 = -(1/2)·x-3/2 .

De to led er af samme slags og kan derfor adderes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2013 af SohailS (Slettet)

~~Jeg kan ikke sætte et spørgsmål op men

 Hvad er sammen hænget mellem Disse numre 3001 - 6007 - 9001 - 12007 - 15013 - 18013 - 21001 - 24001 - 27011 - 30011 - 33013 - 36011 -

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Alle tallene er primtal. Hvert af tallene er der første primtal efter n·3000 .


Svar #4
11. december 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.