Matematik

Tangentligning

12. december 2013 af casperoppe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, jeg sidder og har lidt problemer med min matematik aflevering. Håber i kan hjælpe mig :)


Funktionen f har regneforskriften f(x)=kvadratrod x

bestem ligningen for den tangent til grafen for f, hvis røringspunkt har 1.
Koordinaten x0=25


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af PeterValberg

du skal bruge tangentligningen:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

som det fremgaar af #1 ska du starte med at udregne f(25) for at få y0.
Derefter ska du udregne f'(25 ) ved foerst at differentiere og derefter indsaette x.
Disse ka du indsaette i #1

Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.