Matematik

Rødder og potenser

15. december 2013 af OscarW (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har et lille problem med rødder og potenser jeg ikke kan huske hvordan man løser. Jeg har skrevet det ind, som kan gør i Nspire;

root(a^3*b^4,12)*root(a^2*b^3,3)

Facitlisten siger at svaret er;

root(a^11*b^16,12) 

men jeg kan ikke lige se hvordan det fungerer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af mathon

      a3/12•b4/12 • a2/3•b3/3   =  a3/12•a8/12 • b4/12•b12/12  =  a(8+3)/12 • b(4+12)/12 = (a11•b16)1/12  =  12√(a11•b16)


Svar #2
15. december 2013 af OscarW (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Rødder og potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.