Matematik

hjælp

15. december 2013 af louisehanseen (Slettet)

Hej alle

jeg er igang med en opgave: 

En trekant ABC, har disse tal angivet: lABl=7 højde hb=5. Den lodrette streg der deler trekanten ABC i to trekanter laver en vinkel på 90 grader for begge trekanter. Arealet af trekant ABC=25 

Først skulle jeg bestemme vinklen A. Den fik jeg til 45, 585, ved først at regne halvdelen af lACl.

Nu er mit spm.  hvordan bestemmer jeg lACl. Og derefter omkredsen af trekant ABc?

Mange hilsner 

Mie


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af exatb

Areal af de to retvinklede trekanter

0,5*5*b+0,5*5*b= 25

bkan du finde vha pythagoras 7= 52 + b12

AC er summen af b1 og b2


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.