Matematik
hjælp til vektorer opg!
13. november 2005 af
laur@ (Slettet)
Kan nogle hjælpe mig med denne opg:
Afgør, om vinklen v mellem vektorerne a=(3,4) og b=(7,-5) er spids, ret eller stump.
Afgør, om vinklen v mellem vektorerne a=(3,4) og b=(7,-5) er spids, ret eller stump.
Svar #3
13. november 2005 af Epsilon (Slettet)
#2:
Nej, brug vinket i #1. Af den velkendte relation
a*b = |a||b|cos(v)
ses, at a*b og cos(v) har samme fortegn, og der er som bekendt en en-til-en korrespondance mellem fortegnet på cos(v) og hvorvidt vinklen v er spids, ret eller stump (jf. enhedscirklen).
Man kan godt give sig til eksplicit at bestemme v, men det er tilstrækkeligt at kende fortegnet på a*b for at kunne besvare det stillede spørgsmål.
//Epsilon
Nej, brug vinket i #1. Af den velkendte relation
a*b = |a||b|cos(v)
ses, at a*b og cos(v) har samme fortegn, og der er som bekendt en en-til-en korrespondance mellem fortegnet på cos(v) og hvorvidt vinklen v er spids, ret eller stump (jf. enhedscirklen).
Man kan godt give sig til eksplicit at bestemme v, men det er tilstrækkeligt at kende fortegnet på a*b for at kunne besvare det stillede spørgsmål.
//Epsilon
Skriv et svar til: hjælp til vektorer opg!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
