Matematik

Negativt integral

16. december 2013 af Linnese (Slettet)

Jeg skal bestemme den fuldstændige løsning til differentialligningen -y'=k, i stedet for at omskrive den til y'=-k, kan jeg så godt sige, at jeg tager det negative integral til -y'=k? Eller er det ukorrekt at sige det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Negative integral? Det er der vist ikke noget, der hedder.

Tag integralet på hver side og sæt minusset udenfor integralet og gør efterfølgende, som du plejer.


Svar #2
16. december 2013 af Linnese (Slettet)

Mange tak, dvs.

∫-y' dy=∫k dx⇔

-y+c=kx+c⇔

y-c=-kx-c

Er der ikke en fejl i dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Du bør nok skrive dy i stedet for y', da y' = dy/dx, men du har jo taget dx-delen over på højre side.

Slå konstanterne sammen i en samlet konstant og så er den rigtig nok.


Svar #4
16. december 2013 af Linnese (Slettet)

Hvordan slår man konstanterne sammen i en samlet konstant? - Jeg ved ikke, om jeg forstår.


Svar #5
16. december 2013 af Linnese (Slettet)

Jeg ved ikke om, det er rigtigt, men her er endnu et forsøg?

-∫dy/dx dy=∫k dx⇔

-(y+c)=kx+c⇔

y+c=-kx-c

Hvad mener du med: slå konstanterne sammen i en samlet konstant? Kan du give et eksempel?


Skriv et svar til: Negativt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.