Matematik

vektor og beviser

16. december 2013 af cheraiko85 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa. jeg har lavet 2 beviser. bevis af skalarproduk og længde af vektor. er der en som vil tjekke af de er rigtige?

Vedhæftet fil: Rumvektors længde.docx

Svar #1
16. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

og den anden...


Svar #2
16. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

hov

Vedhæftet fil:Skalarprodukt.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det virker lidt ejendommeligt, at du først definerer skalarproduktet af de to vektorer a = [a1,a2,a3] og b = [b1,b2,b3] som

ab = a1b1 + a2b2 + a3b3

og så "viser" du, at hvis du i stedet kalder koordinaterne [x1,y1,z1] og [x2,y2,z2] , så får man

ab = x1x2 + y1y2 + z1z2 .


Svar #4
16. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

så det vil være bedre at definere skalarproduktet fra start til x1x2+y1y2+z1z2  og undlde den anden definition?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du roder rundt i begreberne. Man kan ikke udlede en definition. Ved en definition vedtager man, at sådan skal det være.


Svar #6
16. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

Så jeg kan ikke bruge dette til noget ???

Svar #7
16. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

Eller kan man skrive at skalarproduktet af vektoren a(x1,y1,z1)vektor b(x2,y2,z2)
Er vektor a prikkede med vektor b=x1x2 osv
Og så mit bevis ;
?

Svar #8
16. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

Eller hvordan bevises skalar produktet ellers ?

Skriv et svar til: vektor og beviser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.