Matematik

trigonometri - haster

16. december 2013 af Annel1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej !

I en spidsvinklet trekant; h= 15 m, b= 30 m og vinkel C= 31,9

Hvordan beregnes de andre sider?

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvilken højde h er der tale om? Er det højden hb fra B på siden b?

Så er a = |BC| = hb/sin(C) . Benyt så en cosinusrelation til at beregne c = |AB|, og vinklerne A og B kan nu beregnes ved at benytte cosinusrelationer.


Svar #2
16. december 2013 af Annel1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!!!!


Skriv et svar til: trigonometri - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.