Matematik

Isolere

16. december 2013 af Missperfec (Slettet)

40=(1/3)*3.14*x^3*y

40/(1/3)*PI/r^3=y ?

Er dette rigtig gjort? skal isolere y


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Det kan godt være at du mener det korrekte men ihvert fald mangler du paranteser der gør din besvarelse misvisende. Endvidere går du fra x til r, det kan man ikke bare gøre.

er opgaven 40=(1/3)*3.14*x^3*y

er svaret : 40/  ((1/3)*3.14*x^3=y

π er desuden ikke lig med 3.14, der er mange decimaler bag på, der matematisk set gør den større end bare 3.14, så enten skal du angive π både i svar og løsning eller også skal du angive 3.14 i både svar og løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2013 af SuneChr

# 0  ser ud til at skulle have lignet en formel for rumfanget af en kegle,  Vkegle  =  1/3·π·r2·h
Hvis dette er korrekt, hvad er da enheden for x og for y og venstresiden af den øverste ligning?
Der er ingen enhed, for et rumfang, der står i fjerde potens.


Skriv et svar til: Isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.