Matematik
SRP - X^2 uafhængighedstest
Hej allesammen
Jeg søger efter formlen for p-værdien i en chi i anden test og formlen for den kritiske mængde. Alle lærebøger osv. har bare vist hvordan det udregnes i CAS programmer såsom TI nSpire, men jeg vil gerne have formlen for udregningerne uden CAS værktøj. Er der evt. nogen som kan hjælpe herinde?
MVH MADS
Svar #1
17. december 2013 af lfdahl (Slettet)
Lad X2 være chi-i-anden fordelt med k frihedsgrader.
p-værdien er defineret ved: p-værdi ≡ 1 - P(x2 ≤ q), hvor q er din testværdi.
Du skal så bestemme integralet: P(x2 ≤ q) = 0∫qf(x;k)dx, hvor f er sandsynlighedstætheden for chi-i-anden fordelingen:
f(x;k) = [1/2k/2Γ(k/2)] xk/2-1e-x/2. Her er k antal frihedsgrader og for k = 2,4,6,.. - gælder: Γ(k/2) = (k/2 - 1)!
Prøv at udregne integralet for de tre første k-værdier: 2, 4 og 6.
Se evt. resultaterne i tråden: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1421242
Se desuden i kilderne:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gamma_function og http://da.wikipedia.org/wiki/Chi_i_anden-test
Skriv et svar til: SRP - X^2 uafhængighedstest
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
