Matematik
hjælp til vektorer opg..
14. november 2005 af
mette28 (Slettet)
HÅBER DER ER NOGLE DER KAN HJÆLPE KAN VIRKELIG IKKE GÅ I GANG MED DENNE OPG!
Der er givet vektorerne Der er givet vektorerne á=(2,6), ´b=(1,-1), ´c=(t,1), ´d=(3,-1) samt punkterne A(3,5) og B(-2,6).
1) Bestem á*´b.
2) Bestem t så á*´c=-4
3) Undersøg om vektorerne á og ´d er vinkelret på hinanden.
4) Bestem t så á*´c vinkelret på hinanden.
5) Bestem t så á er vinkelret på vektoren ´w= (-1+t)
(9-2t)
Der er givet vektorerne Der er givet vektorerne á=(2,6), ´b=(1,-1), ´c=(t,1), ´d=(3,-1) samt punkterne A(3,5) og B(-2,6).
1) Bestem á*´b.
2) Bestem t så á*´c=-4
3) Undersøg om vektorerne á og ´d er vinkelret på hinanden.
4) Bestem t så á*´c vinkelret på hinanden.
5) Bestem t så á er vinkelret på vektoren ´w= (-1+t)
(9-2t)
Svar #1
14. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Prøv selv først. Det handler altsammen om skalarprodukter, så følgende kan være nyttigt:
Hvis a=[a1,a2] og b=[b1,b2], er
a*b = a1*b1+a2*b2
Hvis to vektorer c og d er vinkelrette på hinanden, gælder:
c*d=0
forudsat at c og d er egentlige vektorer.
Hvis a=[a1,a2] og b=[b1,b2], er
a*b = a1*b1+a2*b2
Hvis to vektorer c og d er vinkelrette på hinanden, gælder:
c*d=0
forudsat at c og d er egentlige vektorer.
Svar #2
16. november 2005 af mette28 (Slettet)
ka nogen tjekke om det rigtigt
1) a*b = a1*b1+a2*b2
a*b = 2*1+6*(-1) = -4
2) a*c = 2*t+6*1 =
-2+6*(-1) = t
-4 = t
3) skal jeg side a*d her , eller c*d ???
1) a*b = a1*b1+a2*b2
a*b = 2*1+6*(-1) = -4
2) a*c = 2*t+6*1 =
-2+6*(-1) = t
-4 = t
3) skal jeg side a*d her , eller c*d ???
Skriv et svar til: hjælp til vektorer opg..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
