Matematik
Punktmængder
14. november 2005 af
2835 (Slettet)
jeg har en punktmængde:
x^2+y^2+z^2-14x+16y-24z+302=0
jeg får:
(x-7)^2+(y+8)^2+(z-12)^2 = -45
Hvad beskriver punktmængden? Radius er jo negativ!
-------------------------------------------
Jeg har også en anden som jeg fik til:
(x+3)^2+(y-5)^2+(z-o)^2 = 0
Det beskriver vel bare punktet (-3,5,0) ?
x^2+y^2+z^2-14x+16y-24z+302=0
jeg får:
(x-7)^2+(y+8)^2+(z-12)^2 = -45
Hvad beskriver punktmængden? Radius er jo negativ!
-------------------------------------------
Jeg har også en anden som jeg fik til:
(x+3)^2+(y-5)^2+(z-o)^2 = 0
Det beskriver vel bare punktet (-3,5,0) ?
Svar #1
14. november 2005 af fixer (Slettet)
a) Nu kan man jo ikke tale om "radius" med mindre man har defineret punktmængden som en cirkel eller en kugle. Men hvilke punkter i R³ tilfredsstiller ligningen? Det er der ingen der gør. Altså må punktmængden være den tomme mængde.
b) Ja.
b) Ja.
Skriv et svar til: Punktmængder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
