Matematik

parabel

21. december 2013 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som vil hjælpe mig med nedestående opgaver?



Har prøvet at løse 1'eren ved at bruge følgende formel:

Q = 0, 1/(4 · a) + c, men er nu mere i tvivl om b'eren, som jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal gå til. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

b) Funktionen f(x) = ax2 skal opfylde f(2/2) = 0,5 .


Svar #2
21. december 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Jeg ved at 2-tallet fra fra parbolens diameter og at de 0,5-meter kommer fra dyben, men forstår alligevel ikke hvorfor at funktionen skal opfylde f(2/2) = 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dybden er jo forskellen mellem funktionsværdien i toppunktet og funktionsværdien på randen af antennen. I toppunktet er x = 0, og på randen (diameter 2, radius 1) er x = 1. Da f(0) = 0, fører det til, at der skal gælde

f(1) = 0,5

og det er så værdien af a.


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.