Fysik

Gaskonstanten:

29. december 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er gaskonstanten.?

Jeg skal gøre rede for gaskonstanenten, men desværre, jeg har ingen idea om gaskonstanten.
Jeg har læst på nettet, men det er lidt komplicerende.

Kan nogen gøre rede for gaskonstanten? Jeg har brug for to tre sætninger. Jeg ved kun værdien af gaskonstanten som er R = 8,3145 J/(mol·K).


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2013 af TheScientist2244 (Slettet)

Idealgasloven

Du kan regne dig frem til temperaturen,molare massen af gassen, voluminet og densiteten for gassen. Du kan næsten finde alt det du overhoved har brug for, ved denne simple ligning - idealkonstanten. 

p * V = R * K * n 

Hvor de forskellige dele hedder:

p = densitet  måles i bar

V = voluminet måles i enheden L (liter)

R = idelkonstanten, som er gaskonstanten også karakteriseret ved proportionalitetkonstanten.

K = Kelvin absolutte temperatur 

n = stofmængden måles i mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2013 af hesch (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er forskellige unøjagtigheder i din forklaring.

p er trykket, ikke densitet. Trykket måles i Pa (Pascal), der er SI enheden for tryk. 1 bar = 105 Pa er ikke en SI-enhed. Densitet er betegnelsen for massetæthed, der måles i kg/m3 .

Temperaturen betegnes normalt med symbolet T, hvor K benyttes for enheden Kelvin for temperatur. Det er en beklagelig fejl at blande symbolet for en størrelse sammen med symbolet for enheden for størrelsen.

Gaskonstanten R kan også udtrykkes ved

R = NA · kB

hvor NA er Avogadros konstant og kB er Boltzmanns konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2013 af mathon

…i kemi regnes i en del forskellige enheder
   hvorfor #3 suppleres med:
                 
   R = 8,31451 J/(mol·K)  =  8,31451 Pa·m3/(mol·K)  =  0,082058 atm·L/(mol·K)  =  0,083145 bar·L/(mol·K)


Skriv et svar til: Gaskonstanten:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.