Matematik

MAT HJÆLP

03. januar 2014 af student1905 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal finde rødderne på funktionen men jeg får hele tiden det forkerte svar ?? nogen der kan vise hvordan den skal løses.. kender godt formlen for diskriminanten og rødderne, men et eller andet gør jeg forkert?

41.5-2.2X=10-X+0.06X^2

MANGE TAK PÅ FORHÅND


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2014 af SuneChr

Benyt lille x og løft eksponenten
41,5 - 2,2x  =  10 - x + 0,06x2
0,06x2 + 1,2x - 31,5  =  0
Gang med  50/3
x2 + 20x - 525  =  0
er nu mere spiselig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Saml alle led på den ene side og løs så den resulterende 2.-gradsligning.

0,06·x2 + (2,2-1)·x + 10 - 41,5 = 0 , dvs.

0,06·x2 + 1,2·x - 31,5 = 0 , gang med 100/6

x2 + 20·x -525 = 0 , faktoriser

(x-15)(x+35) = 0


Skriv et svar til: MAT HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.