Kemi

Beregn pH

05. januar 2014 af BrainChild (Slettet) - Niveau: A-niveau

40 mL 1,0 M NH3 (aq) blandes med 0,5 g NH4Cl i en 100 mL målekolbe. Der fyldes vand til stregen. Beregn blandingens pH.

håber nogen kan hjælpe, tak og på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2014 af mathon

antal mol NH3 i 40 mL 1,0 M NH3 (aq)

                                                               n(NH3) = (0,040 L) • (1 mol/L) = 0,040 mol                                   

antal mol NH4+ i 0,5 g NH4Cl (s)

                                                               n(NH4+) = n(NH4Cl) = (0,5 g) / (53,50 g/mol) = 0,0093 mol

NH4+/NH3 er et svagt korresponderende syre-base-par i opløsning
dvs en pufferopløsning
hvorfor
                                     pH = pKs + log(nb/ns))

                                     pH = 9,25 + log((0,040 mol) / (0,0093 mol)) = 9,9


Skriv et svar til: Beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.