Fysik

Opdrift

06. januar 2014 af preity (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har en opgave som er gået lidt i stå i, opgaven lyder:

En badebold med rumfanget 3,0 dm^3, flyder på vandet, således at 5% af boldens rumfang er under vand. 

1) Beregn badeboldens masse

2 )Find størrelsen af den lodrette kraft, du skal påvirke bolden med for at holde den helt under vand. 

Indtil videre har jeg udregnet hvor meget af bolden der er under vand som er 0,15 dm^3, men jeg er i tvivl om hviken formel jeg skal bruge til beregning af massen. Er det formlen for opdrift fop=p*v*g eller..?

Mange tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2014 af peter lind

Det er korrekt. Den reulterend kraft på bolden er 0, fordi den ligger stille. Det betyder at opdriften er lig med tyngdekraften på bolden


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2014 af mathon

1)
    ved flydning:
                                Fop = 0,05 • (3,0 dm3) • (1 kg/dm3) • g    =    m • g
                                           tyngden af den fortrængte væske            tyngden af bolden

                                          0,05 • (3,0 dm3) • (1 kg/dm3)    =    m

                                          m = 0,15 kg = 150 g


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2014 af mathon

2)

    nødvendig kraft:

                             Fnødvendig = 0,95 • (3,0 dm3) • (1 kg/dm3) • (9,82 N/kg) = 27,987 N


Skriv et svar til: Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.