Matematik
Propationalitet HASTER...
15. november 2005 af
Malfoy (Slettet)
Hej...
Det oplyses, at y er omvendt proportional med x. Til x-værdien 7,5 svarer y-værdien 2.
a) Bestem ligningen for sammenhængen mellem x og y...
b) Udregn y, når x = 0,5
c) Udregn x, når y = 1,5
Håber der er nogle der kan hjælpe jeg fatter nemlig ikke en pind, har siddet i over en time og er ikke kommet ret langt....
Malfoy
Det oplyses, at y er omvendt proportional med x. Til x-værdien 7,5 svarer y-værdien 2.
a) Bestem ligningen for sammenhængen mellem x og y...
b) Udregn y, når x = 0,5
c) Udregn x, når y = 1,5
Håber der er nogle der kan hjælpe jeg fatter nemlig ikke en pind, har siddet i over en time og er ikke kommet ret langt....
Malfoy
Svar #1
15. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Hvis x og y er omvendt proportionale, gælder:
y=k/x
Du kender tilfældet hvor x=7,5, og y=2, så du kan finde k. Denne værdi er den samme for alle (x,y)-værdier. På den måde kan du så løse b) og c).
y=k/x
Du kender tilfældet hvor x=7,5, og y=2, så du kan finde k. Denne værdi er den samme for alle (x,y)-værdier. På den måde kan du så løse b) og c).
Svar #6
15. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Vi har:
k/7,5=2 <=>
k=15
Altså har vi ligningen y=15/x.
b og c svarer så til at løse:
y=15/0,5
og
1,5=15/x
k/7,5=2 <=>
k=15
Altså har vi ligningen y=15/x.
b og c svarer så til at løse:
y=15/0,5
og
1,5=15/x
Skriv et svar til: Propationalitet HASTER...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
