Matematik

Retningsvektorer

07. januar 2014 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Matematikstuderende.

Opg 1. Linjen l går gennem punkterne A=(3,5) og B=(7,3)

a) Bestem en retningsvektor for l, og opskriv en parameterfremstilling for l.
Jeg har fået min retningsvektor til at være
r = (r1,r2)
r = ((7-2),(3-5))
r = (5,-2)

Min parameterfremstilling får jeg til:
(x,y)=(x0,y0)+t(r1,r2)
       = (3,5)+t(5,-2) 

derudover har jeg opgave 
 

b) Bestem koordinaterne til skæringspunktet mellem l og førsteaksen.

c) Bestem koordinaterne til skæringspunktet mellem l og andenaksen.

d) Gør rede for, at l er parallel med linjen m med parameterfremstillingen

m: (x,y) = (-5,2)+s*(-8,4)

Jeg håber i kan hjælpe med i hvert fald opgave b og c - forstår ikke helt hvad jeg skal gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

1. a) En retningsvektor for linien er vektoren AB . Beregn denne vektor korrekt:

AB = OB - OA .

Parameterfremstillingen er ikke korrekt.

b) For punkter på førsteaksen gælder der y = 0. Løs derfor ligingen y(t) = 0.

c) For punkter på andenaksen gælder der x = 0. Løs derfor ligningen x(t) = 0.

d) Vis, at retningsvektoren for linien l er parallel med retningsvektoren for linien m.


Svar #2
07. januar 2014 af Anonyminized (Slettet)

Men.. vektor AB = OB - OA er det samme som (x0 over y0) + t(r1 over r2) ???


Svar #3
07. januar 2014 af Anonyminized (Slettet)

Men.. vektor AB = OB - OA er det samme som (x0 over y0) + t(r1 over r2) ???


Svar #4
07. januar 2014 af Anonyminized (Slettet)

Har fundet ud af det nu, tak


Skriv et svar til: Retningsvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.