Fysik

Ideal gas

09. januar 2014 af Lalaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe ??

Opgave 1: En dykkerklokke har et luftrum på 3,0 m3, når den er lige over havets overflade. Hvad er volumen af dette luftrum, når klokken er sænket ned i havet til en dybde af 50 m? Antag af middeltætheden af havvan er 1,025 g cm-1, at luften kan betragtes som en ideal gas, og at temperaturen er konstant


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af peter lind

Find trykket i en dybde på 50 m. Brug dernæst at for konstant temperatur er tryk*rumfang konstant


Svar #2
09. januar 2014 af Lalaaa (Slettet)

Kan det passe jeg skal bruge denne formel så ? P = (h·A·ρ·g) / A


Svar #3
09. januar 2014 af Lalaaa (Slettet)

Nu kan jeg ikk forstå det, har fået trykket til 502250, synes ikk det ser rigtigt ud. Er det ikke bare p=50*9,80*1025`?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2014 af peter lind

#2 Det er korrekt at du skal bruge denne formel; men vær opmærksom på at dette er mertrykket i forhold til overfladen. #3 Du mangler enheder


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2014 af mathon

   
                     p = po + h • ρ • g

                     p = 101325 Pa + (50 m) • (1000 kg/m3) • (9,82 N/kg) = 592325 Pa

                     p2•V2 = p1•V1      da  dT = 0

                     (592325 Pa)•V2 = (101325 Pa)•(3,0 m3)

                     V2 = ((101325 Pa)/(592325 Pa)) • (3,0 m3)


Svar #6
09. januar 2014 af Lalaaa (Slettet)

Hvorfor skal der ganges med 1000 kg/m3 ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2014 af mathon

          1 g/cm3 = 1000 kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2014 af peter lind

Her er en simplere men lidt grovere metode. måles trykket i den gamle enhed atmosfære gælder den simple regel at trykket stiger med 1 atm for hver 10 m, hvilket er nyttigt at vide for dykkere. I en dybde på 50 m er trykket så steget med 5 atm til 6 atm  man har så 3,0 m3*1 atm = V50*6 atm hvilket med den nøjagtighed som rumfanget er givet med er godt nok


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2016 af TineS94 (Slettet)

Men her er det jo 1 g/cm - så hvordan får man det til kg/m3?

Kan godt se man ganger med 100 for 1 g/cm3 for at få 1 kg/m3, men her er det bare 1 g/cm :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2016 af mathon

              \frac{1\; g}{cm^3}=\frac{1000\; g}{dm^3}=\frac{1\; kg}{dm^3}=\frac{1000\; kg}{m^3}


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2016 af TineS94 (Slettet)

Ja men det er jo dette jeg ønsker 1 g/cm til 1 kg/m3.

Der står ikke noget med kubik centimeter i opgavebeskrivelsern.. måske er det en fejl


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. september 2016 af mathon

#11
           #10 er gymnasial basisviden.


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2016 af TineS94 (Slettet)

Det ved jeg godt, men det er bare det at vi starter ud med 1 g/cmog ikke 1g/cm3


Brugbart svar (1)

Svar #14
19. september 2016 af mathon

Antag af middeltætheden = middeldensiteten måles altså i bl.a. g\cdot cm^{-3} og ikke i g\cdot cm^{-1}, hvilket kunne tyde på en tastefejl.


Skriv et svar til: Ideal gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.