Matematik
Tricky
To funktioner f og g er bestemt ved
f(x)=x^2-k*x og , g(x)=2*k*x
hvor k er et positivt tal. Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem k, så arealet af M er 36.
What to do?
Svar #1
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
Løs først ligningen f(x) = g(x) til bestemmelse af integralets grænser a og b.
Arealet af M er da
A(M) = a∫b (g(x) - f(x)) dx .
Løs så ligningen A(M) = 36 som en ligning i k .
Skriv et svar til: Tricky
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
