Matematik

Matematik opgaver

10. januar 2014 af 123434 (Slettet)

1)

I en landsby på Als kan udviklingen i befolkningstallet N beskrives ved forskriften N=12*t+450, hvor t er antal år efter 2000.

a) Forklar betydningen af tallene 12 og 450

I år 2000 har landsbyen et indbyggertal på 450

Befolkningstallet stiger med 12 indbyggere om året

b) Hvor mange indbyggere vil der være i 2020, hvis tendensen fortsætter

12*20+450=690 indbyggere

2)I 2003 var der 750 indbyggere i landsbyen, Haxkøbing. I de følgende år aftog indbyggertallet med gennemsnitligt 30 pr.år.

a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i antallet af indbyggere i landsbyen.

y=-30x+750

x er år efter 2003

b) Hvor mange indbyggere vil der være i 2012, hvis tendensen fortsætter?

-30*9+750=480 indbyggere

3) En gruppe IT-funktionærer oplever gennem en årrække, at lønnen stiger med 6100 kr pr år. I 1990 var årslønnen 304.000kr

a) indfør passende variabler og opskriv en formel, der beskriver udviklingen.

y=6100x+304.000

hvor x er år efter 1990

4) hvor stort et beløb skal man indsætte i banken til en rente på 4% pr år. hvis der om seks år skal stå 10.000 kr på kontoen

10.000kr=K0*(1+0,04)^6

10.000kr/(1+0,04)^6=7903kr

5) En virksomhed har som målsætning, at overskuddet skal stige med 4% om året. Et år er overskuddet 2.010.000kr

a) Hvad skal det være 10 år senere, hvis målsætningen skal holde?

2.010.000kr*(1+0,04)^10=2.975.291kr

b) Hvor mange procent er overskuddet vokset?

(2.975.291-2.010.000)/2.010.000=48%

6) (x+1)/2=(x-3)/3

3*(x+1)=2*(x-3)

3x+3=2x-6

3x=2x-9

3x-2x=-9

x=-9

Kan I spotte nogen udregnings-og regnefejl?

Tak på forhånd og god weekend


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor formulerer du ikke spørgsmål, hvor du er i tvivl om fremgangsmåde eller resultater. Du har efterhånden formuleret en del spørgsmål med tilsvarende opgaver. Det hele ser fornuftigt ud.

I 5 b) er dit svar korrekt, men det regnes enklest som (1+0,04)10 -1 , eftersom man jo kan forkorte de 2.010.000 ud.


Svar #2
10. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Tusind tak, du må nyde resten af fredag aften og weekenden


Skriv et svar til: Matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.