Matematik

Differentialregning

12. januar 2014 af stenkasteren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, er der nogle som muligvis kan hjælpe mig med denne opgave da jeg halter lidt når det gælder differential regning. Opgaven lyder således:

to funktioner f og g er givet ved: f(x)= x2-x+2  g(x)=x2-5x- (5/2)

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(2), f(2))

det oplyses at graferne for f og g har netop et fælles punkt i q

b)bestem kordinatsættet til Q


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2014 af mathon

a)
                       f(x) = x2 - x + 2

       opskriv den almene tangentligning i punktet (xo,yo).

       sæt derefter
                             xo = 2
          beregn
                            f '(2)  og  f(2)
          og indsæt i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2014 af mathon

2)
       et fællespunkt
       kræver:
                            f(x) = y = g(x)

                           x2 - x + 2 = x2-5x- (5/2)

                               4x = -(5/2) - (4/2) …

                    


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.