Matematik

Kender 3 sider 1 vinkel

12. januar 2014 af Dstudge (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en retvinklet trekant kender jeg 3 sider og 1 vinkel(90) 

a=2,958 b=6,5 c=5,764

Skal regne de resterende vinkler ud.

Bruger cosinusrelationerne, men får DOMAIN ERROR på min lommeregner. Gør jeg noget fuldstændig forkert her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2014 af peter lind

Du må gøre noget forkert. Hvis det er en retvinklet trekant er der mange andre muligheder for eks. sinus af en vinkel er modstående katete delt med hosliggende katete


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der kan ikke være tale om en retvinklet trekant med de sideangivelser, hvor C skal være den rette vinkel. I en retvinklet trekant, hvor C er den rette vinkel, vil hypotenusen c være den største side.

Hvordan er opgaven formuleret præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2014 af Aves (Slettet)

Brug cosinus og sinus i en retvinklet trekant i stedet for. Det er simplere.

b er hypotenusen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opgaven, som den er formuleret i #0, indeholder modstridende oplysninger. Når det er erklæret, at vinkel C er den rette vinkel, kan b ikke være hypotenusen. Før vi begynder at gætte for meget på, hvordan opgaven måske er formuleret, bør trådstarter formulere opgaven korrekt.

Måske er der tale om en retvinklet trekant med kateterne a = 2,958 og b = 5,764 , og den angivne værdi 6,5 er så en tilnærmet værdi for hypotenusen.


Svar #5
12. januar 2014 af Dstudge (Slettet)

I en retvinklet trekant, ABC, er længden af hypotonusen c=5,764. Længden af kateten a=2,958

Beregn størrelserne af vinklerne A og B samt lægden af den anden katete. 

Har brugt pythagoras, og fik b til 6,5

Undkyld!


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så skal du jo benytte Pythagoras korrekt. Man kender hypotenusen c og den ene katete a. Isoler b af Pythagoras

a2 + b2 = c2 .

Du bør være bekendt med, at hypotenusen er den længdste side i en retvinklet trekant, og at der derfor var noget galt, når katetens længde viste sig at være længere end hypotenusens.

Dernæst benytter man formlerne for sinus eller cosinus til vinklerne i en retvinklet trekant, for eksempel

sin(A) = a/c , og B = 90º - A.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2014 af Euroman28

"en retvinklet trekant kender jeg 3 sider og 1 vinkel(90)

a=2,958 b=6,5 c=5,764

Skal regne de resterende vinkler ud.

Bruger cosinusrelationerne, men får DOMAIN ERROR på min lommeregner. Gør jeg noget fuldstændig forkert her?"

Du beregner

Og hvis



Så bestemmer du

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Kender 3 sider 1 vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.