Matematik
Maclaurin-rækker
Hvordan finder jeg Maclaurin-række n for funktionen
f(x) = (1+x2)/(1-x2)
?
Jeg har prøvet følgende
f(x) = (1+x2)*1/(1-x2)
og derefter benyttet, at jeg kender Maclaurin-rækken for 2. led dvs.
f(x) = (1+x2)*∑∞n=0 x2n
Jeg får dog ikke det rigtige resultat, idet de første led er
1 + 2x2 + 2x4
Desuden skal jeg finde leddet af 2. grad for den afledede af f(x). Når jeg differentierer ledvist, kommer der ikke noget andengradsled
Svar #1
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
Ja. Så har man jo
f(x) = (1+x2) · ∑∞n=0 x2n = ∑∞n=0 x2n + ∑∞n=0 x2n+2 = ∑∞n=0 x2n + ∑∞n=1 x2n
= 1 + 2 · ∑∞n=1 x2n
Svar #3
13. januar 2014 af placebo321 (Slettet)
Mange tak. Disse omskrivninger kommer kun naturligt, hvis man ved, hvad man vil frem til.........
Nå, men. Jeg skal angive den afledede
F(3)(0)
hvor F er stamfunktion til f. Jeg er lost
Svar #4
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#3
Hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), er den 3. afledede F(3)(x) lig med den anden afledede f(2)(x) af f(x) . Differentier f(x) to gange, og indsæt x = 0 . Man skulle så få
F(3)(0) = f(2)(0) = 4
Skriv et svar til: Maclaurin-rækker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
