Matematik
Diff. af brøk
16. november 2005 af
Poler (Slettet)
Hvad er den afledede af:
f(x)=((7x^2)+2)/(10x-5)
??
f(x)=((7x^2)+2)/(10x-5)
??
Svar #1
16. november 2005 af Deathscythe (Slettet)
hmm...jeg tror du skal bruge denne formel:
(f/g)'(x)= ((f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/(g(x)^2)
(f/g)'(x)= ((f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/(g(x)^2)
Svar #2
16. november 2005 af Poler (Slettet)
Jaja.. har jeg gjort... og får resultatet:
-7x^2+34x+15/10x^2-100x+25
Meeen... kan det virkelig passe.... det er jo ikke et særligt pænt resultat..
-7x^2+34x+15/10x^2-100x+25
Meeen... kan det virkelig passe.... det er jo ikke et særligt pænt resultat..
Svar #4
16. november 2005 af Epsilon (Slettet)
#2:
Nej, det korrekte resultat må være
f'(x) = 10(7x^2 - 7x - 2)/(10x - 5)^2.
I øvrigt skal du huske de relevante parenteser. Prøv igen og se, om ikke du kan nå frem til samme resultat.
//Epsilon
Nej, det korrekte resultat må være
f'(x) = 10(7x^2 - 7x - 2)/(10x - 5)^2.
I øvrigt skal du huske de relevante parenteser. Prøv igen og se, om ikke du kan nå frem til samme resultat.
//Epsilon
Skriv et svar til: Diff. af brøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
