Matematik

Omskrivning til parabel

14. januar 2014 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. Kan i hjælpe mig med hvordan jeg omskriver dette til en parabel. Jeg har selv forsøgt sådan her:

1,55·10-4 · B · (2000 - B)

1,55·10-4(2000B - B2)

0,31B - 1,55·10-4B2                                 1,55*10-14*2000 = 0.31

-1,55·10-4B2 + 0,31B ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af peter lind

Sådan set er det allerede fra starten en funktion som har en parabel som graf. Jeg kan ikek se det behøver nogen omskrivning; Din omskrivning er korrekt nok


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2014 af SuneChr

f (B)  =  - 1,55·10-4·B2 + 1,55·10-4·2000·B

f (B)  =  - 31/200000B2 + 31/100B


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du finder så den maksimale væksthastighed ved at bestemme toppunktet for parabelen. Parabelen har rødderne B = 0 og B = 2000 , og toppunktets førstekoordinat ligger så midt mellem rødderne i B = 1000 .


Svar #4
14. januar 2014 af cecilied34 (Slettet)

Nå, jeg troede jeg havde skrevet det forkert om :)

#3, Og så jeg 1000 og putter ind på B's plads i differentialligningen og så får jeg 155. Er det rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, netop.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2014 af peter lind

#4  Hvilken differentialligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Opgaven er en udløber af denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1431732

Trådstarter burde have fortsat diskussionen i den oprindelige tråd i stedet for at starte en ny tråd om et enkelt delspørgsmål.


Skriv et svar til: Omskrivning til parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.