Matematik

Hurtig opgave

15. januar 2014 af Ukendtttttt (Slettet)

Hej derude

Gik i stå i to opgaver. En der vil hjælpe?

Jeg skal bestemme areal for figurene.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn

0a f(x) dx

for hver de to funktioner. Det ser ud til. at a er cirka 3/2 .


Svar #2
15. januar 2014 af Ukendtttttt (Slettet)

Jeg tænker mere på udregningerne end svaret.

Eks.:

f(x) = 3x (trekant)

A(x) = 3x * x * 1/2

Hvis du forstår mig... :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2014 af exatb

Areal for trapez

A = x (f(0) + f(x))/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg gav dig heller ikke svaret, men en fremgangsmåde. a var ment som den øvre grænse for integralet. Måske skal a blot kaldes x, som foreslået i #3.

De to figurer er begge trapezer, så du kan også benytte fremgangsmåden vist i #3.


Skriv et svar til: Hurtig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.