Matematik
Vektorer
17. november 2005 af
Noa (Slettet)
hej jeg har en opgave her kan sipelhen ikke se hvad jeg skal
opløs i hvert af nedstående tilfælde vektor c efter vektor a og vektor b
1) vektor a (-2,6), vektor b (1,-5), vektor c (-3, 13)
nogen der kan fortælle mig hvad jeg skal ???
opløs i hvert af nedstående tilfælde vektor c efter vektor a og vektor b
1) vektor a (-2,6), vektor b (1,-5), vektor c (-3, 13)
nogen der kan fortælle mig hvad jeg skal ???
Svar #1
17. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du skal løse ligningen
s*a+t*b=c
<=>
s*[-2,6]+t*[1,-5]=[-3,13]
for de to variable s og t. Det kan gøres på et væld af måder, determinantmetoden ville nok være oplagt.
s*a+t*b=c
<=>
s*[-2,6]+t*[1,-5]=[-3,13]
for de to variable s og t. Det kan gøres på et væld af måder, determinantmetoden ville nok være oplagt.
Svar #3
17. november 2005 af Noa (Slettet)
syns ik jeg ku løse den har du en anden metode til at løse det det skal give vektor c= 1/2 vektora -2 vektorb
Svar #4
17. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Når vi regner med vektorer, er determinantmetoden selvfølgelig oplagt, men det udelukker ikke man også kan gøre det på andre måder. Ganges s og t ind i vektoren fås:
s*[-2,6]+t*[1,-5]=[-3,13]
<=>
[-2s,6s]+[t,-5t]=[-3,13]
Og dette kan vi kigge på som to ligninger med to ubekendte, nemlig:
-2s+t=-3 og 6s-5t=13
De kan løses med substitution, lige store koefficienters metode, eller rent gætteri.
s*[-2,6]+t*[1,-5]=[-3,13]
<=>
[-2s,6s]+[t,-5t]=[-3,13]
Og dette kan vi kigge på som to ligninger med to ubekendte, nemlig:
-2s+t=-3 og 6s-5t=13
De kan løses med substitution, lige store koefficienters metode, eller rent gætteri.
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
