Matematik

bestemmelse af a b og c

17. november 2005 af kskovsgaard (Slettet)
Hey.

Jeg har lidt problemer med denne ogpave.
Jeg skal bestemme a,b,c i 2-grad. f(x)=ax^2+bx+c, som skal opfylde når f har et globalt maximum på den positive del af y-aksen. Og der skal gives et eksemepel på en også

Håber nogle ka hjælpe

Mvh kristian

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Der gælder følgende om konstanterne a,b,c:

- Fortegnet på a fortæller om parablen vender op- eller nedad,
- Fortegnet på b fortæller om parablens toppunkte ligger til højre eller venstre for y-aksen,
- Fortegnet på c fortæller om parablens toppunkt ligger over eller under x-aksen.

Prøv nu at løs opgaven ud fra disse informationer.

Svar #2
17. november 2005 af kskovsgaard (Slettet)


Men den positive del af y-aksen?
er det i første og fjerde kvadrant?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:
Den positive del af y-aksen er den del af y-aksen, som ligger i koordinatsystemets øvre halvplan, dvs. punktmængden

Y_+ = {(0,y) | y E R+},

altså de punkter af formen (0,y), hvorom det gælder, at y > 0.

//Epsilon

Svar #4
17. november 2005 af kskovsgaard (Slettet)

det vil sige i 1 og 2 kvadrant?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2005 af hund (Slettet)

dvs. både 1 og 2 kvadrant.
ex:

fortegn for y-værdi:
^
|
|
+ | +
|
-------------------->
|
|
- | -
|

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#4:
Nej. Læs, hvad der står i det første indlæg:

"(...) f har et globalt maximum på den positive del af y-aksen."

Andenaksen (y-aksen) er mængden af punkter på formen (0,y), y E R. Ethvert punkt på y-aksen har førstekoordinat lig 0. Den positive del af andenaksen er punktmængden beskrevet i #3.

I modsætning hertil er 1. hhv. 2. kvadrant punktmængderne

K_1 = {(x,y) | x,y > 0}
K_2 = {(x,y) | x < 0, y > 0},

Første kvadrant er altså mængden af de punkter, hvis koordinater er positive; fortegn: (+,+), mens anden kvadrant er mængden af de punkter, som har negativ førstekoordinat og positiv andenkoordinat; fortegn: (-,+).

Første og anden kvadrant (K_1 og K_2) samt den positive del af y-aksen (Y_+) udgør tilsammen koordinatsystemets _øvre halvplan_, dvs. punktmængden

M = {(x,y) | y > 0} = K_1 u K_2 u Y_+.

//Epsilon

Skriv et svar til: bestemmelse af a b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.