Matematik

sammenligning af data

18. januar 2014 af camilla_jensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har noget data, som jeg gerne vil have analyseret. Det handler om kvinder/mænd (køn) og om de er optaget/afvist på en uddannelse. Jeg vil gerne se om der er forskel på mænd og kvinder, men hvordan gør jeg det? Jeg har tænkt på noget multinomial, men når jeg tester (i sas) tror jeg den tester om mænd/optaget = kvinder/optaget = mænd/afvist = kvinder/afvist. Da jeg kan se på tallene, at der er langt flere afviste end optagede giver det vel ikke rigtig mening at lave sådan et test?

Håber nogen kan skubbe mig i den rigtige retning

Mvh

Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af peter lind

Det er da en binomialfordeling. Jeg ved ikke hvad du mener med de brøker. Du skal teste om andelen af optagne mænd er det samme som andelen af optagne kvinder. Da man enten er optaget eller afvist altså to mulige udfald er det en binomialfordeling.  Det kan da godt være at at tallene er så forskellige eller så ens, at du føler det er indlysende, men du bør alligevel lave testen. Bagefter kan du så evt. nævne noget i retningen  at det egentlig er ret indlysende eller stemmer overens med hvad man rent umiddelbart tror.


Svar #2
18. januar 2014 af camilla_jensen (Slettet)

Nåh ja...

Tak for hjælpen, og god weekend :D


Skriv et svar til: sammenligning af data

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.