Matematik

Røringspunkt og ligning fra kendt hældning

18. januar 2014 af msejerup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er i gang med at lave en opgave om ovenstående og jeg prøver at følge et eksempel fra min matematikbog.

Hældningen er = 9

f(x) = x^3 - 3x^2 +1

f '(x) = 3x^2 - 6x

Så står der, at tangentens hældning er lig med funktionens diffentialkvotient i x0

f '(x) = 3x0^2 - 6x0 = 9

Så langt er jeg med. Men ud fra ovenstående går han til en andengradsligning der skal beregnes, uden videre forklaring:

x0^2 - 2x0 - 3 = 0

Er der en der kan forklare hvordan jeg kommer der til, så jeg kan overføre det til den egentlige opgave?

Nullerne efter "x" skal forestille at være i sænket skrift :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2014 af SuneChr

Løs ligningen
3x2 - 6x = 9
Dividér med 3 på begge sider. Løs da ligningen, som er den samme.


Skriv et svar til: Røringspunkt og ligning fra kendt hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.