Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Udregning af optimal pris

18. januar 2014 af Mikkel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er på bar bund, så håber nogen kan hjælpe :)
 

Chair Production har startet produktion af de møbler som etablerede producenter som f.eks. Fritz Hansens Møbler har valgt ikke at producer. Et bordene, PK 62 sidebord, er oprindeligt tegnet som et sidebord til Poul Kjærholms Chaiselong PK24, der stadig er i produktion hos Fritz Hansens Møbler.

Chaiselongen PK24 er særdeles populær på Island, hvorfor Kjærholm Production påtænker et tiltag på Island af sidebordet PK62. Sidebordet er et mindre bord med målene 80*27*17 cm. Kjærholm Production har udarbejdet en markedsundersøgelse som viser, at der ikke findes et lignede bord på Island, hvorfor Kjærholm Production vil være ene om den type bord på Island. Prisen i Danmark er 5.100 kr. inkl. moms og der er en forventning om, at PK62 sælges til samme pris på Island. Salget skal foregå over Internettet, hvorfor der ikke skal findes en forhandler på Island. Omkostningerne til transport er tænkt dækket via den danske moms som ikke findes på Island. Omkostningerne til produktion og transport er beregnet til 1.500 kr.

Markedsundersøgelsen viser følgende sammenhæng mellem pris og afsætning:

P = 9.500 – 160m

Beregn den optimale salgspris for PK62 på Island?

Beregn dækningsbidraget for PK62 for den optimal pris?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af Walras

Virksomheden maksimerer sin profit, dvs. løser

maxπ=pm-1500m=(9.500-160m)m-1500m=8000m-160m2

FOC: 0=8000-320m <=> m=8000/320=25

Den optimale pris er derfor

p=9.500-160*25=9.500-4000=5.500 kr.

Profitten (dækningsbidraget i dette tilfælde) er da

π=pm-1500m=5.500*25-1500*25=4000*25=100.000 kr.

Samme løsningsmetode som altid altså.

Regn hellere efter, min hovedregning er ikke altid lige god.


Skriv et svar til: Udregning af optimal pris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.