Fysik

ellære - batteri

18. januar 2014 af hallihallomeddig (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

a. Beregn batteriets polspænding.

b. Beregn strømmene gennem R1, R2 og R3. 


Data: R1 =  6,0 ? R3 =  7,0 ? E  =  4,5 V  
R2 =  5,0 ? Ri =  0,50 ?  Rx =  8,0 ?


 

Vedhæftet fil: 6.png

Svar #1
18. januar 2014 af hallihallomeddig (Slettet)

Alle spørgsmålstegn = Ω


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2014 af peter lind

a.  Beregn den samlede modstand i kredsen. Find dernæst strømmen I gennem batteriet ved brug af Ohms lov. Polspændningen er så P = E-I*Ri

b) Brug Ohms lov sammen med svaret fra spørgsmål a


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2014 af mathon

      R2 og R3 er serieforbundne og kan erstattes af
      R4 = R2 + R3 = (5,0 Ω) + (7,0 Ω) = 12,0 Ω

      R1 og R4 er paralllelforbundne og kan erstattes af
        
               R1 • R4      (6,0 Ω) • (12,0 Ω)     72,0 Ω2
      Ry = ----------- = ------------------------ = ---------- = 4 Ω
               R1 + R4     (6,0 Ω) + (12,0 Ω)    18,0 Ω


       E = (Ri + Ry)•Ihovedledning

       Ihovedledning = E/(Ri + Ry) = (4,5 V) / ((0,50 Ω) + (4 Ω))  =  (4,5 Ω·A) / (4,50 Ω) =  1,0 A

       Upol = Ry • I  =  (4 Ω) • (1 A) = 4 V

strømmen I1 gennem R1:
                                     I1 = Upol / R1 = (4 Ω·A) / (6 Ω) = (2/3) A

strømmen I2 gennem R2 og R3:

                                     I2 = Upol / R4 = (4 Ω·A) / (12 Ω) = (1/3) A


             


                 
     

     

Data: R1 =  6,0 ? R3 =  7,0 ? E  =  4,5 V  
R2 =  5,0 ? Ri =  0,50 ?  Rx =  8,0 ?


Svar #4
18. januar 2014 af hallihallomeddig (Slettet)

Tusind tak!!


Skriv et svar til: ellære - batteri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.