Matematik

Sandsynlighedstæthed

19. januar 2014 af ma1908 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Kan nogen hjælpe mig ad, med hvordan denne opgave skal gribes an:

Find sandsynlighedstætheden for Z = Y + 1/2*Y^2.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

brug din lille transformationssætning og bemærk at der er injektivitet


Svar #2
20. januar 2014 af ma1908 (Slettet)

Tak for svaret!

Jeg tror ikke jeg er helt med. Jeg kender sandsynlighedsfunktionen for Y, men sandsynlighedsfunktionen for 1/2*Y^2 er jo ikke den samme. Hvordan gør jeg så?


Svar #3
20. januar 2014 af ma1908 (Slettet)

Er dette rigtigt:

Z=y+1/2*Y2

t(x)=x+1/2*x2

t'(x)=1+x

t-1(x)=sqrt(2x+1)-1

p(x)=p(sqrt(2x+1)-1)/abs(1+sqrt(2x+1)-1)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

ja altså du starter med at finde den inverse fkt


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

jeg kan mit shit! ;D


Skriv et svar til: Sandsynlighedstæthed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.