Fysik

u-226 henfald. Hjælp!!!

20. januar 2014 af NaNoTecs - Niveau: A-niveau

U-226 henfalder ved alfa henfald med en halveringstid på 0,50 sekunder.

Man har til et bestemt start tidspunkt 20*10^(23 )u 226 kerner. vor mange u-226 kerner er der så tilbage 0.50 minut senere?

Er meget intresseret i et svar.

Mit svar er N=N0*(1/2)^30/0,5


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

Dit svar er korrekt.


Svar #2
20. januar 2014 af NaNoTecs

Mange tak for svaret. Kunne du også hjælpe mig med denne? 

Beregn henfaldskonstanten for overstående henfald? 

Mit svar. jeg bruger k=ln2/t^1/2 = j = ln2/20*10^23


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

Du skal anvende:

k = - ln(1/2)/T½ = -ln(1/2)/0,5 = ...

Udgangspunktet er altid: e-k = (1/2)1/T½ - heraf udleder du at k = - ln(1/2)/T½


Svar #4
20. januar 2014 af NaNoTecs

Forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

Henfaldsloven kan skrives på to måder:

N = N0e-kt, hvor k er henfaldskonstanten

N = N0(1/2)t/T½. Det er denne, du har anvendt.

Når t = T½ (halveringstiden) er e-kT½ = 1/2. 

Dette fastlægger henfaldskonstanten: ln(e-kT½) = ln(1/2) ⇒-kT½ = ln(1/2)

⇒k = -ln(1/2)/T½ = ln(2)/T½


Svar #6
20. januar 2014 af NaNoTecs

Så k= -ln(1/2)/T(1/2) = ln(2)/T(1/2) 

<=>

ln(2)/20*10^23   ??? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

Nej. T½ = 0,5 s. 

k = ln(2)/T½ = ln(2)/(0,5s) = 1,386 s-1


Svar #8
20. januar 2014 af NaNoTecs

Okay. Mange tak for hjælpen :)


Svar #9
20. januar 2014 af NaNoTecs

Men, hvad bliver det så? 


Skriv et svar til: u-226 henfald. Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.