Fysik

Elektrisk kraft

20. januar 2014 af mimok (Slettet)

En proton bevæger sig i et homogent elektrisk felt mellem to modsat opladede plader. Spændingsforskellen mellem pladerne er 10,V og afstanden i mellem dem er 5,0 cm. Protonen har massen 1,67*10-27.

Hvordan beregner jeg den elektriske kraft på protonen mellem pladerne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2014 af peter lind

Find det elektriske felt E mellem pladerne. Kraften på protonen er så e*E hvor e er protonens ladning


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2014 af mathon

                           E = U/d = (10 V) / (0,05 m) = 200 V/m = 200 N/C

                           F = q • E = (1,60218·10-19 C) • (200 N/C) = 3,204·10-17 N

....................
enheder:

          V/m  =  (J/C)/m  =  (Nm/C) / m  =  N/C


Svar #3
20. januar 2014 af mimok (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Elektrisk kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.