Fysik

Absolutte nulpunkt

20. januar 2014 af preity (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har et kort spørgsmål, angående hvorledes man beregner den absolutte nulpunkt, når man kender følgende ligning.

y=ax+b

v=0,003 ml/K*T-0,1029 ml

Skal man sætte v til 0 idet det er på x aksen man aflæser den absolutte nulpunkt og der er v=0, og herfter isolere T i ligningen? Det er bedre hvis i ser på grafen der er vedhæftet, til en bedre forståelse.

Mange tak på forhånd :) 

Vedhæftet fil: Graf.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det, der er målt? Hvad udtrykker v ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Man kan ikke "beregne" det absolutte nulpunkt, kun eksperimentelt. Man kan, formodentligt ved ekstrapolation, finde frem til det, da man ikke selv i de bedste laboratorier kan opnå det, men måske "kun" 0,1Kº.


Svar #3
21. januar 2014 af preity (Slettet)

V udtrykker volumen, og T temperaturen i kelvin


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2014 af SuneChr

# 2
Man kan vel sige, at temperatur såvel som partikelhastighed opfører sig asymptotisk, henholdsvis ved temperaturer → 0o K og hastigheder → lysets, c .
(→ læs: "gående mod")


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er måske tale om en ideal gas, der fastholdes ved konstant tryk, og hvor man måler gassens volumen V for forskellige temperaturer T i området 275K < T < 330K. Da brøken PV/T er konstant, vil volumen V være proportionalt med den absolutte temperatur T. Når man laver regression med en ret linie til målepunkterne i #0 bør man nok snarere tvinge linien gennem (0,0) i stedet for at forsøge at finde en korrektion til den absolutte temperaturskala.


Skriv et svar til: Absolutte nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.