Matematik

Angiv en ligning for tangenten

21. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

HEJ! 

Jeg har et spørgsmål til følgende opgave: 

Angiv en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x)=ei punktet (ln(2),f(ln(2))

For at bestemme en ligning for tangenten skal vi jo benytte os af tangenthældnings formlen:

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

Men vi skal jo først finde f'(x) for at finde f'(ln(2))

men f'(x) er jo bare ex? så indsætter man jo ln(2) på x's plads...

også går det helt galt for mig.. nogen der kan få mig videre??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af PeterValberg

eln(2) = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Den naturlige eksponentialfunktion er sin egen afledede :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af mathon

                                   y = f'(xo)·(x-xo) + f(xo)

med xo = ln(2)

                                   y = 2·(x-ln(2)) + eln(2)

                                   y = 2·(x-ln(2)) + 2

                                   y = 2x + 2(1-ln(2))


Skriv et svar til: Angiv en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.