Matematik

hjælp til vektorer

22. januar 2014 af madskr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med den her opgave, og jeg har søgt rundt på forummet og kigget lidt, men kan ikke finde noget, så håber lidt der er en der kan skære det ud i pap og bøje det i neon for mig.

Der er givet en trekant ABC med flg. koordinater til hjørnerne: A(-2,1) , B(7,4) og C(3,6) 
a) Bestem koordinaterne til fodpunktet for højden hc fra C . 
b) Bestem længden af hc . 
c) Bestem trekantens areal ved hjælp af determinant. 

Søger hjælp til både a, b og c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af peter lind

a) Brug at vektor AB er normalvektor til linjen der går gennem C og har højden som en delmængde. Find ligningen eller en parameterfremstilling for linjen gennem A og B. Find de 2 linjers skæringspunkt. Det er det søgte fodpunkt

b) brug afstandsformlen

c) Arealet = ½*numerisk værdi af determinanten for AB, AC  Du kan også bruge andre tilsvarende vektorer-


Svar #2
22. januar 2014 af madskr (Slettet)

Blir nød til og høre lidt nærmere med hensyn til spørgsmål a. Jeg fanger den sgu ikke rigtig desværre :-/


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Ved at benytte vektorregning kan man gøre brug af projektionsformlen. Betragter vi højden hc fra C på AB finder vi stedvektoren for højdens fordpunkt D ved

OD = OA + ACAB

      = OA + (ACAB/|AB|)·AB/|AB|


Svar #4
22. januar 2014 af madskr (Slettet)

Taaaak ! :-D
 


Skriv et svar til: hjælp til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.