Matematik

Besparelsen i procent

22. januar 2014 af Nicken99 (Slettet)

Er der nogle der ved, hvordan man finder hvad besparelsen er i procent?

Jeg vil meget gerne have en formel el. ligende hvis det er mugligt.

Her er mit stykke hvis i skal bruge det til at hjælpe mig.

15000 til 9000 - besparelsen er 6000

Hvad er det i procent?

Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2014 af mathon

                    9000 = 15000•(1-r)

                    0,60 = 1-r

                    r = 1,00 - 0,60 = 0,40 = 40%


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2014 af 123434 (Slettet)

(15.000-9000)/15.000*100=600/15.000*100


Svar #3
24. januar 2014 af Nicken99 (Slettet)

Tak for hjælpen, her er de to formler som jeg kom i tanke om...

Hvis det er en stigning:
(Pris et - pris to) / pris et * 100 = procenten

Hvis prisen falder:
(Pris et - pris to) / pris to * 100 = procenten

NOTE: Det i () kan ændres med forskel...

-Tak

Skriv et svar til: Besparelsen i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.