Biologi

Haster spørgsmål i biologi

22. januar 2014 af Iskufilan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens nogen som kan hjælpe mig med den her spørgsmål:I dette forsøg har vi set hvordan planten påvirker CO2 i vandet. Men planter påvirker også iltforholdene i vandet når den laver fotosyntese og respiration. Nedenfor ser du en figur hvor man har målt iltindholdet i et vandløb hen over døgnets 24 timer. Brug resultaterne fra forsøget ovenfor, til at forklare de variationer du ser i iltforholdene i løbet af døgnet og forklar forskellene på det forurenede (mange nærringssalte) og det uforurenede vandløb.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af desert_eye (Slettet)

hvilken figur?


Svar #2
22. januar 2014 af Iskufilan (Slettet)

jeg kan altså ikke sætte den ind her...den gider ikke men er du stærk i biologi??så kan jeg sende til dig hvis du har mail??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af desert_eye (Slettet)

stærk er jeg ikke, men kender da lidt til faget. Gem det som en pdf-fil, og så vedhæfter du den. Du vedhæfter under boksen, som vi skriver i. 


Svar #4
22. januar 2014 af Iskufilan (Slettet)

her er den så...


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. januar 2014 af desert_eye (Slettet)

Forurenet vand (mange nærringssalte) giver grobund for en masse planter, idet de giver næring til planterne. Når du har mange planter vil du tilsvarende danne meget ilt grundet fotosyntese fra de mange plante. Om natten hvor der intet sollys er, vil planterne køre respirations cykler, dette betyder at vi depleterer vandet for alt det ilt der er dannet tidligere, og grundet til det går så hurtigt skyldes de mange planter forbruger ilten. 

I uforenet vand har du nok ikke så mange planter, grundet det sparsomme tilbud af nærringsstoffer. Du danner derfor mindre ilt om dagen, men tilsvarende er forbruget mindre om natten. Derfor forholdsvis konstante iltforhold, med daglig variation grundet fotosyntese om dagen, samt respiration on natten. 

Gav det mening?


Svar #6
22. januar 2014 af Iskufilan (Slettet)

tja ikke helt....


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2014 af desert_eye (Slettet)

Mange næringssalte= Mange planter = Mange fotosyntese cykler (Sollys) = Meget ilt

Få næringssalte = Få planter = Få fotosyntese cykler (Sollys) = Ikke så meget ilt

Mange næringssalte= Mange planter = Mange respiration cykler (natten) = Meget stort iltforbrug

Få næringssalte = Få planter = Få fotosyntese cykler (Natten) = Ikke så stort iltforbrug

Med andre ord: Mange planter giver store daglige variationer i ilt konc., få planter giver små variationer i ilt konc. 

Sådan har jeg forsået det!


Svar #8
22. januar 2014 af Iskufilan (Slettet)

Tak for din Hjælp...tror nu jeg fik styr på det...


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2014 af desert_eye (Slettet)

#8 Pøj pøj med det :)


Skriv et svar til: Haster spørgsmål i biologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.